06 52 30 63 85 jeroen@jegroen.nl

Ontwerp, aanleg en onderhoud

 

Ontwerp

Voor dat er met de aanleg van een tuin begonnen kan worden, hebben we een uitvoerig geheel vrijblijvend gesprek, waarin de wensen en mogelijkheden worden geïnventariseerd. Ik vind het een uitdaging om bestaande bomen en planten weer te gebruiken in het nieuwe ontwerp. 
Aan de hand van deze informatie wordt een ontwerp gemaakt. Dit voorstel bespreken we en eventuele aanpassingen worden verwerkt tot het definitieve ontwerp.
Dit ontwerp bestaat meestal uit een presentatietekening en een matenplan. 

Beplantingsplan

Een beplantingsplan is een tekening waarop aangegeven staat welke planten geschikt zijn en waar ze in je tuin komen te staan.
Zo’n plan is handig bij de aanleg, ook voor het bepalen van je kosten, maar bovenal voor de uiteindelijke uitstraling van je tuin.

Samen met dit beplantingsplan krijg je van mij ook  een schat aan plant informatie. 
Zo krijg je niet alleen de tuin die je voor ogen had, maar leer je ook een hoop over planten en alles wat daar bij hoort.

Aanleg

Volgens tekening en werkomschrijving wordt het plan op afgesproken tijdstip uitgewerkt. De uitvoer kan volledig door mij en derden gedaan worden, maar je kunt ook zelf meewerken of zelfs alle werkzaamheden zelf doen, waarbij ik “slechts” advies geef en/of materialen lever.

Meewerken en/of alles zelf doen is niet alleen leerzaam, gezond en leuk om te doen maar kun je hiermee ook flink op je budget besparen. En mag je daarna ook extra trots op jezelf én je nieuwe tuin zijn!

Ontwerpen, aanleg en projecten

 

Aanplanten/bodem

Ik werk uitsluitend met 100% plantaardige meststoffen en met de bodem als basis. Het bodemleven is de basis voor alles wat je gezond en vitaal wil laten groeien! Van boom tot grasspriet…het maakt niks uit. Ik werk met schimmels (mycorrhiza’s) en bodembacteriën. Lees en kijk meer HIER.

Onderhoud

Na de aanleg en genieten van je tuin is ook het onderhoud heel belangrijk. Ik geef je tips om het onderhoud in eigen beheer te kunnen doen.

Ontbreekt het je echter aan groene vingers en/of tijd dan neem ik je dat natuurlijk graag uit handen. Zo bied ik je mogelijkheden als onkruidbeheersing, gazononderhoud, bemestingsadvies, snoeibeurten in voor- en najaar etc etc. 

 

Nazorg

Nazorg is een belangrijk punt voor mij. Ik blijf contact houden en je kunt met vragen altijd bij mij terecht.

Zo krijg je van mij advies en door gebruik van de juiste natuurlijke meststoffen ontstaan gezonde groeiomstandigheden voor de beplanting, waardoor ziekte en problemen als mosvorming in het gazon tot een minimum worden beperkt.
Ook na een ruimte tijd is het van belang om je tuin in de gaten te blijven houden: zo bloeien en groeien vaste planten bijvoorbeeld mooier na scheuren, verplanten en bemesten.

 

Ontwerpen, aanleg en Projecten

 

Neem contact met mij op

 

06 52 30 63 85

0652 30060 63 85

jeroen@jegroen.nl

Laten we je droomtuin samen creëren

Neem contact met me op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak!